Cupping er en gammel og meget effektiv behandlingsform, som stammer fra Kina – på samme måde, som akupunktur. Cupping fungerer på den måde, at det har en positiv virkning på lymfekirtlerne og øger blodcirkulationen i kroppen. Ydermere er det en effektiv måde at fjerne toksiner på, og rense din krop for overdreven ophobning af affaldsstoffer.

Behandlingen sker ved, at der sættes sugekopper, der laver et vakuum på det område, som ønskes behandlet. Det er således også et godt alternativt til akupunktur, hvis du ikke er så glad for nåle.

Cupping giver effektiv behandling

De kopper, som Anne Qvist bruger i klinnikken i Ringkøbing, er tilpasset de udfordringer, som du ønsker hjælp til. Det betyder, at de er i forskellige størrelser og kan bruges til at målrette forskellige steder på kroppen, hvor du opnår den største effekt af behandlingen. 

Kopperne, der bruges, fungerer som sugekopper og de suger huden op i koppen og løfter på den måde bindevævet og frigiver stagneret energi. Det har den effekt, at den naturlige gennemstrømning genskabes og det samme gør balancen i kroppen.

Du kan opleve at have mærker på huden efter behandlingen, men disse forsvinder typisk efter 2-10 dage, alt efter hvor god din krop er til at rense dig selv. Jo større ophobning af toksiner, metaboliske affaldsstoffer eller blod stagnation, desto større er chancen for at mærkerne bliver der i længere tid samt hvor mørk farven kan blive.

Det gør IKKE ondt at få en behandling med cupping – men det kan mærkes. Det er muligt at tilpasse behandlingen til netop din smertetærskel.

Normalt vil du opleve en forbedring eller lindring af din tilstand allerede efter den første behandling, men jeg anbefaler at du kommer flere gange med kortere interval for at opnå en længerevarende effekt.

Cupping med stor effekt i Ringkøbing

I Ringkøbing har jeg i min klinik Qvist Akupunktur gode erfaringer med behandling af følgende med cupping:

  • Ømhed og overspændte muskler
  • Lindre smerter i kroppen
  • Appelsinhud / Cellulitis kan minskes
  • Åndedrætsbesvær / bronkitis / KOL / Astma
  • Migræne og hoverpine
  • Frossen skulder
  • Lændesmerter
  • Iskias
  • Nakkeproblemer

Det er ikke unormalt at blive træt efter en cupping behandling og det skyldes, at din krop frigiver en hel del affaldsstoffer. Derfor skal du huske, at drikke godt med vand i dagene efter behandlingen.