Tennisalbue – Hvad er det?

Tennisalbue behandles med akupunktur i Ringkøbing

De muskler, som du bruger til at strække fingrene og håndleddet, udspringer fra et lille knoglefremspring på albuens yderside. Ved den lidelse, der kaldes en tennisalbue, har du smerter i dette område. Smerterne kan stråle op i både overarmen samt ned langs underarmens yderside.

Smerterne skyldes formentlig små bristninger i det bindevæv, der holder musklerne ned til knoglen. Vævet bliver irriteret, og der opstår en slags betændelsestilstand uden bakterier (inflammation). Lidelsen skyldes som regel overbelastning af vævet i området.

Det er hyppigst personer i 40-års-alderen og derover, som rammes af lidelsen, tennisalbue. Kvinder rammes oftere end mænd. Lidelsen går ofte spontant i ro, men hos nogle kan smerterne blive kroniske.

Tennisalbue har det lægefaglige navn Epicondylitis lateralis humeri.

Akupunktur kan hjælpe Tennisalbue

Hos Qvist Akupunktur i Ringkøbing har akupunktør Anne Qvist stor erfaring med lindring af alle typer smerte og kan derfor også hjælpe dig med tennisalbue.

Har din læge afklaret, at det drejer sig om en tennisalbue og ikke en afklemt nerve, så kan behandlingennogle gange være en blokade i det ømme område. En blokade er en indsprøjtning, som ofte består af et binyrebarkhormon og et lokalbedøvende middel.

Ved at bruge akupunktur til at lindre smerterne og hjælpe kroppen til at genfinde balancen, så kan man i mange tilfælde helt undgå at bruge medicin.

Har du eller én du kender problemer med tennisalbue, så book en tid ved Qvist Akupunktur i Ringkøbing.

Er behandling nødvendig?

En tennisalbue er ubehagelig og kan være meget smertefuld, samt have stor indflydelse på dit daglige virke og derfor vil det ofte være godt at få hjælp til at slippe for smerterne.

En del tilfælde af tennisalbue går over af sig selv uden egentlig behandling. Langt de fleste tilfælde går over med såkaldt, konservativ behandling, hvilket vil sige behandling uden at operere. Ved langvarige symptomer trods konservativ behandling vælger nogle kirurger at operere. Dog fraråder flere operation, da resultaterne ofte er dårlige.

(FOTO: Woman photo created by freepik – www.freepik.com)